Followers

Wednesday, January 22, 2014

D.I.E.T

Assalamualaikum...... 



Jangan Pengaruhi Saya Dengan Makanan Yang Tidak Sihat..


Jom Diet

Tengok tajuk entry tengok gambar kat atas ni mesti ramai yang pelik nape tibe2 Yanti nak berdiet kan?? Hehehehe.... Yang sebenar2 benarnya, Yanti dah gemuk balik sekarang. Terasa gak badan dah mula naik. Dan dengan langkah dan dengan Azam 2014 haruslah target perlu di capai. Di tambah plak dah ada orang bercakap yang Yanti ni gemuk, ngn ada lemak lebih2 ni, erm.. rase cam dimalukan plak depan orang. Lagi la semangat nak kurus tu membuak2. Lagipun memang ada dalam senarai Azam 2014 nak betdiet. Hari ni masuk hari yang ke 22 Yanti berdiet.. Alhamdulillah, berat dah turun 5kg. Yipppppppiiiiii.... Lompat bintang... Tak sia-sia yanti berdiet selama 22 hari ni. So masih lum sampai target lagi.. Ingat nak capai 50kg. Tapi kalau dapat 55kg pun dah ok kot. Korang nak tau cara pemakanan diet Yanti???

Macam ni, awal2 diet dulu memang Yanti x ambik nasi. Mungkin cara Yanti pada korang salah, tapi pada Yanti, so far Yanti rasa dalam mase 22 hari ni lum ada  kesan yang memudaratkan berlaku pada diri Yanti. So follow je la. Makan pagi tetap amik. Makanan yang selalu yanti amik adalah 2 ketul Sosej + air suam. Tak pun Hashbrown + baked bean + air suam...  Itulah makanan rutin pagi. Makan tengah hari memang Yanti skip, tapi yanti gantikan dengan makan 2 keping biskut kering or kalau x lapar x makan. Malam memang Yanti x amik apa2 makanan. Just makan benda2 ringan yang boleh menghilangkan lapar seperti sekeping roti atau 1 bun roti berinti. Sekarang ni Yanti dah mula ambik nasi tapi dalam kuantiti yang sikit dan seminggu hanya amik 2-3 hari saja. 

Alhamdulillah, Yanti berjaya la dalam mase 3 minggu ni. Harap2 lepas ni berat badan akan maintain n terus maintain macam ni je. Di samping berdiet ni pun, banyak gak mintak bantuan dari Mr. Google. Terima kasih Mr. Google. Ni antara laman web yang Yanti gunakan n pelajari serta fahami untuk teruskan dengan cara diet yang sihat. Meh BACA NI

Sekian, 



No comments:

Post a Comment